Sõiduauto põrutas sisse koolinoori täis bussile

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viiratsi poolt tulnud Ford Mondeo tabas Tartu maanteel liikuvat bussi täpselt küljeuste pihta.
Viiratsi poolt tulnud Ford Mondeo tabas Tartu maanteel liikuvat bussi täpselt küljeuste pihta. Foto: Marko Saarm / Sakala

Eile hommikul juhtus Viljandi külje all Tartu maanteel Viiratsi ristmikul õnnelik liiklusõnnetus. Sõiduauto Ford Mondeo sõitis külje pealt sisse koolinoori täis liinibussile, aga nii, et keegi viga ei saanud.

Avarii leidis aset veidi enne kella üheksat. Viiratsist välja sõitnud Ford ei andnud teed Viljandi poolt tulevale bussile, mis oli peateel, ning tabas selle parempoolset külge. Sõiduauto roolis olnud noor naine tunnistas sündmuskohal, et ei olnud tihedas udus suurt sõidukit märganud.

Kokkupõrge oli piisavalt tugev, et Fordi ninaosa lömastada. See tabas bussi küljeuksi, surudes nende alaosa sisse.

«Väga õnnelik õnnetus oli,» kinnitas bussijuht Peep Pinsol. «Buss oli peaaegu täis. Kutsekooli õpilased olid peal.»

Juht märkis, et bussis oli ka püstiseisjaid, kuid ükski neist ei seisnud reeglitevastaselt küljeuste juures. Tänu sellele kõik hästi lõppeski. Küsimusele, kas selline kogemus paneb edaspidi erilise tähelepanuga jälgima, et mõni sõitja uste juures ei kõõluks, vastas roolikeeraja kärmelt: «Kindlasti!»

Fordis viibis peale juhi veel üks noor naine. Mõlemad pääsesid ehmatusega. Juhid said süü osas kohapeal kokkuleppele ja edasi tegeleb juhtunuga kindlustusfirma.

Peep Pinsoli hinnangul ei saanud buss kõvast obadusest hoolimata just palju viga. «Uksevärk tuleb välja vahetada, aga muud hullu ei ole,» leidis ta.

Bussi omanikfirma, aktsiaseltsi Atko Bussid Viljandi osakonna juhataja Tõnu Naar märkis siiski, et täpsemal vaatlusel võib välja tulla muidki vigu, näiteks võib sõiduki raam venitamist vajada.

Eilne vahejuhtum oli Peep Pinsolile esimene õnnetus töökohal. Staažikas juht märkis, et tähelepanematust kohtab liikluses omajagu ja see sunnib kaitsvat sõidustiili harrastama.

«Näiteks Ugala juures ringristmikul ei pea ma liiklusseaduse järgi vasakule pöörates suunda näitama, aga teen seda ikkagi. Ühe korra oleks mulle seal peaaegu sisse sõidetud,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles