Haiglajuht läheb töötajate palgatõusu üle läbirääkima

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Homme kohtub Viljandi haigla juhatuse esimees Priit Tampere haigekassa esindajaga, et leida kaheks järgmiseks aastaks tervishoiutöötajate palgatõusu tarvis 1,5 miljonit eurot.

Haiglajuht juhtis tähelepanu sellele, et vaidlus ei käi mitte tervishoiutöötajate ja Viljandi haigla vahel, vaid üle-eestiliste katusorganisatsioonide vahel. Peamiseks arutelukohaks on tervishoiutöötajate palkade miinimummäär. Seda, kas järgmisest aastast Viljandi haigla töötajate palgad tõusevad, on Tampere sõnul veel vara ütelda, see saab tema sõnul selgeks alles siis, kui läbirääkimised on lõppenud ja uuendatud kollektiivleping sõlmitud. Küll usub ta, et neljapäevane kohtumine sotsiaalministeeriumi ja haigekassa esindajaga toob asjasse selgust.

Priit Tampere tuletas meelde, et kaks aastat tagasi streigi järel kokkulepitud palgatõusu kattis Viljandi haigla oma investeerimisvahendite arvelt. Küsimusele, kas Viljandi haiglal tuleb ka seekordne palgatõus katta omavahenditest, haiglajuht ei vastanud. «See oleneb sellest, kui kaugele läbirääkimistega jõutakse,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles