Elu jooksul kolm inimest tapnud mees läheb 18 aastaks vangi

Marko Suurmägi
, Sakala ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohus on Juri Kolesnikovi nüüdseks kolm korda vanglasse saatnud. Seekordne karistus on kõige karmim.
Kohus on Juri Kolesnikovi nüüdseks kolm korda vanglasse saatnud. Seekordne karistus on kõige karmim. Foto: Marko Saarm / Sakala

Viljandi kohtumajas mõisteti täna hommikul 18 aasta pikkune vangistus 38-aastasele Juri Kolesnikovile, kes on kahe inimese tapmise eest juba 16 aastat trellide taga olnud ning tappis mullu 7. novembril kolmandat korda.

Kohus tunnistas Juri Kolesnikovi süüdi mõrvas, kehalises väärkohtlemises ja varguses ning mõistis talle 18 aasta pikkuse vangistuse. Koos talle varem varguse eest määratud karistusega peab ta kandma kokku 18 aasta ja 3 kuu pikkuse vangistuse, mille algust arvestatakse eelmise aasta 7. novembrist.

Menetluskulude katteks peab Kolesnikov tasuma kokku 10 785 eurot.

Kolesnikovile esitatud süüdistuse kohaselt viibis ta eelmise aasta 6. novembril koos teiste isikutega Viljandis elumajas, kus tarvitati alkoholi. Mingil hetkel tekkis süüdistatava ja teise mehe vahel tüli, mille käigus võttis süüdistatav lauanoa ning tekitas kannatanule kergeid vigastusi. Lahkudes varastas ta kolm mobiiltelefoni. Varastatud telefonid on omanikule tagastatud.

Järgmisel päeval, 7. novembril tarvitas süüdistatav alkoholi koos kahe tuttavaga Viljandis Loode tänaval asuva maja korteris. Üks meestest jõi ennast purju ning jäi magama. Süüdistuse kohaselt tungis Kolesnikov kallale teisele, 1970. aastal sündinud mehele ja lõi teda korduvalt haamriga pähe. Kannatanu suri sündmuskohal. Kui magama jäänud mees ärkas, tungis süüdistatav ka talle kallale ja lõi teda näo- ja peapiirkonda.

Viljandis mõistetud esimese astme kohtuotsuse saavad edasi kaevata nii prokurör, kes nõudis Kolesnikovile eluaegset vangistust, kui süüdimõistetu kaitsja, kes soovis Kolesnikovi õigeksmõistmist ja vabastamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles