Advokaat: Vahur on kahetsenud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi Paalalinna kooli klassiuks, mille taga toimus õpetaja surmaga lõppenud tulistamine.
Viljandi Paalalinna kooli klassiuks, mille taga toimus õpetaja surmaga lõppenud tulistamine. Foto: Margus Ansu

Koolitulistamise omaks võtnud 15-aastase Vahuri kaitsja Mihkel Gaver kinnitas, et noormees on oma tegu ülekuulamisel kahetsenud. Prokurör on aga väitnud, et kahetsust ei ole avaldatud.

«Selles osas oleme prokuröriga tõenäoliselt erinevatel seisukohtadel,» rääkis Gaver.

Prokuratuuri pressiesindaja Kristina Kostina selgitusel ei käsitleta karistusõiguses kahetsusena igasugust suusõnalist kahetsuse avaldust, vaid puhtsüdamlikku kahetsust, mis nähtub isiku sõnadest, tegudest ja käitumisest kogumis.

Eilne Eesti Päevaleht kirjutas, et Vahurit ajendasid tegu toime panema tema peas olnud hääled. «Mina pole seda kinnitanud,» teatas Gaver.

Kaitsja selgitusel ei saa ta sellist delikaatsetel isikuandmetel põhinevat infot ei kinnitada ega ümber lükata, sest sellest saab rääkida ainult prokurör. Prokuratuur teatas aga, et kuna menetlus käib ning poisi suhtes on määratud kompleksekspertiis, ei ole võimalik kahtlustatava ülekuulamise protokolli detaile avalikustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles