Advokaat: Vahur on kahetsenud

Marko Suurmägi
, Sakala ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotosid väidetava 15-aastase koolitulistaja Facebooki kontolt.
Fotosid väidetava 15-aastase koolitulistaja Facebooki kontolt. Foto: Facebook

Koolitulistamise omaks võtnud 15-aastase Vahuri kaitsja Mihkel Gaver kinnitas, et noormees on oma tegu ülekuulamisel kahetsenud. Prokurör on aga väitnud, et kahetsust ei ole avaldatud.

«Selles osas oleme tõenäoliselt prokuröriga Vahurist erinevatel seisukohtadel,» rääkis Gaver. Tänane Eesti Päevaleht kirjutab, et Vahurit ajendasid tegu toime panema tema peas olnud hääled. «Mina pole seda kinnitanud,» teatas Gaver.

Kaitsja selgitusel ei saa ta sellist delikaatsetel isikuandmetel põhinevat infot ei kinnitada ega ümber lükata, sest sellest saab rääkida ainult prokurör.

Samuti ei avalda kaitsja, mitu korda on Vahurit üle kuulatud ning kas meedikud lubavad uurijatel noormeest küsitleda. Alaealise ülekuulamisel peab alati juures viibima tema kaitsja, kuid tema ei saa ette öelda, millal ja kuidas tohiks noorukiga vestelda. «Minuga lepitakse aeg kokku,» selgitas ta.

15-aastane Vahur on praegu haiglas, talle antakse vajalikku ravi ning viiakse läbi ka prokuröri tellitud kohtuarstlik ekspertiis. Juhtunu selgitamiseks vajalikud tegevused määrab kindlaks prokurör, kes arvestab seejuures meedikute arvamusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles