Tehas kutsub levinud elektriautod teenindusse

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitsubishi i-MiEV-id jõudsid Eestisse kaks aastat tagasi. Nüüdseks on selgunud, et nende pidurisüsteemi vaakumpump võib lakata töötamast.
Mitsubishi i-MiEV-id jõudsid Eestisse kaks aastat tagasi. Nüüdseks on selgunud, et nende pidurisüsteemi vaakumpump võib lakata töötamast. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eestis sotsiaaltöötajate ametisõidukina tuntud Mitsubishi elektriautod kutsutakse tootja algatusel erakorraliselt teenindusse, sest on ilmnenud, et nende pidurisüsteem võib streikima hakata.

Tehas on selgitanud, et nime ­i-MiEV kandva mudeli piduri vaakumpump võib lakata töötamast. Kui see juhtub, muutub piduripedaal raskemaks ja pidurdusmaa võib pikeneda. On teada, et pump võib tõrkuda auto juhtmoodulilt antava valeteate või talvisel ajal teele puistatavatest ainetest tekkiva korrosiooni tõttu.

Mitsubishit esindava aktsiaseltsi Silberauto pressiesindaja Andero Kaha sõnul tuleb teeninduses käia kõigil Eestis sõitvatel seda marki sõidukitel. Juhtmoodul programmeeritakse uuesti kõigil eksemplaridel, ent vaakumpump vahetatakse välja vaid üksikutel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles