Päästjad otsisid udus paremat valmisolekut õnnetuseks

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui mees üle parda lendab, ei tohi teda silmist lasta. Õnnetusse sattujal on Rein Tafenau sõnul aga kõige tähtsam suurimast kättesaadavast esemest kinni hoida.
Kui mees üle parda lendab, ei tohi teda silmist lasta. Õnnetusse sattujal on Rein Tafenau sõnul aga kõige tähtsam suurimast kättesaadavast esemest kinni hoida. Foto: Ardi Truija / Pärnu Postimees

Eile sai uttu mattunud Võrtsjärvest vabatahtlike ja elukutseliste päästjate mänguväljak, kus harjutati, kuidas üle parda lennanud meest paati vinnata või leida kaheksat järvel hulpivat eset.

Õigupoolest oli otsitavaid esemeid, mille korraldaja Rein Tafenau hommikul järvele oli viinud, õppuse ajal alles seitse. Seda seepärast, et umbes kümne kilomeetri kauguselt Valmast Tarvastu poldri lähedale kalasaagi järele tulnud Ants Leiaru ja Marko Vaher korjasid telliskiviga ankurdatud tühja pudeli oma paati, pidades seda esialgu salapüügivahendiks.

Kalameestel polnud õppusest aimu, sest see oli väiksemat sorti harjutus, millel prooviti enne talve järvel otsimist ja päästmist. Kuigi kalurid viskasid nalja, et päästevest aitab uppumise korral vaid ilusam välja näha, on sellest Eesti vabatahtliku mere- ja järvepääste seltsi liikme Rein Tafenau sõnul ikka rohkem kasu ning ilma vestita ei tohiks vee peale minnagi. Aga alati ei päästa hullemast ka see.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles