Jakobsoni kooli juht: oleme leidnud ka ohtlikke asju

Marko Suurmägi
, Sakala ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VILJANDI, EESTI, 27OCT14
Koolitulistamine. Täna kella 13.55 ajal sai politsei teate, et Paalalinna koolis on koolitunni ajal toimunud tulistamine, mille käigus sai surmavaid vigastusi kooli õpetaja. Kriisikomisjon kogunes Viljandi raekotta.

ELMO RIIG/SAKALA
VILJANDI, EESTI, 27OCT14 Koolitulistamine. Täna kella 13.55 ajal sai politsei teate, et Paalalinna koolis on koolitunni ajal toimunud tulistamine, mille käigus sai surmavaid vigastusi kooli õpetaja. Kriisikomisjon kogunes Viljandi raekotta. ELMO RIIG/SAKALA Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi Jakobsoni kooli direktor Eero Järvekülg tunnistas, et koolitööks lubamatuid asju tuleb õpilaste käest aeg-ajalt klassiruumides ikka välja. Olgu selleks siis noad või ka tulemasinad.

«Paratamatult juhtub, et lastel on koolis kaasas lubamatuid asju ja kui see kuidagi välja ilmub, siis võtame selle ära,» rääkis Eero Järvekülg. «Tagasi antakse see vanematele, kui nad seda üldse soovivad.»

Õpilastelt on leitud asju, mis võivad tekitada torke- või lõikehaavu. Aga ära võetakse ka tikud või tulemasinad, kui laps nendega avalikult tegutseb, sest need ei käi õppetöö juurde.

Viljandi Kesklinna Kooli juht Aavo Soopa sõnul on õpilastelt ohtlikke asju avastatud väga harva. «Tulemasin võeti viimati ära ehk paar aastat tagasi. Nuga või mõnda muud torkeriista ma ei suudagi meenutada,» lisas ta.

Pärast Paalalinna koolis olnud koolitulistamist ja õpetaja hukkumist, tuli ilmsiks, et tulistamises kahtlustatavalt 15-aastase Vahuri isiklike asjade hulgast leidis politsei kevadel koolimajas noasarnase eseme.

Seda juhtumit arutati hiljem hoolekogus ning veel paar nädalat tagasi politseis ning osalised jäid eriarvamusele, kes politsei käitus poisilt nuga ära võttes liiga karmilt või mitte.

Järvekülg kinnitas, et õpilaste isiklikke asju õpetajad läbiotsimas ei käi. Kooli on aga igal ajal oodatud politsei, kes teeb sinna aeg-ajalt reide, et otsida koolist narkootikumide jälgi. «Ehkki kõik lapsevanemad nii ei arva, on politsei meie kooli alati teretulnud, sest sellised reidid on väga vajalikud,» teatas Järvekülg.

Soopa sõnul on nende koolis olnud narkoreid ühel korral ja seegi ligi viis aastat tagasi. Kesklinna kooli juhi hinnangul tuleneb see asjaolust, et politseil on nende reidide osas pikka järjekord.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles