Taanduv minister lükkab Viljandi arsti riigikogust välja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Juul (paremal) on riigikogu koosseisu kuulunud üle kolme aasta, kuid peab nüüd oma koha loovutama Jürgen Ligile.
Tõnu Juul (paremal) on riigikogu koosseisu kuulunud üle kolme aasta, kuid peab nüüd oma koha loovutama Jürgen Ligile. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Et Jürgen Ligi astus rahandusministri kohalt tagasi ning naaseb riigikokku, peab Viljandi arst Tõnu Juul parlamendi asendusliikme kohalt lahkuma.

Nii Ligi kui Juul kandideerisid eelmistel valimistel riigikokku Viljandi- ja Järvamaa ringkonnas. Kui Ligi osutus 5043 häälega selles piirkonnas Reformierakonna populaarseimaks kandidaadiks ja pääses riigikokku, siis 883 häält saanud Juul jäi esimesena rahvaesindaja kohast ilma. Et aga Ligi haaras kohe pärast valimisi toonase peaministri Andrus Ansipi ettepanekul rahandusministri portfelli, pääses Juul tema asendusliikmena siiski riigikokku.

Riigikaitse komisjoni kuulunud Juul pühendus oma sõnul kõige enam sellele, et vigastatud kaitseväelased pälviksid Eesti ühiskonnas senisest enam tuge ja tunnustust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles