Peep Aru: Jürgen Ligi sai õppetunni

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peep Aru
Peep Aru Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandlasest riigikogulane Peep Aru leiab, et tema erakonnakaaslase, rahandusminister Jürgen Ligi eilne arvamusavaldus haridusminister Jevgeni Ossinovski kohta oli kohatu ja kahetsusväärne. Samas ei pea ta tarvilikuks praegu ministrit välja vahetada, ammugi mitte Reformierakonna ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna koalitsiooni lõhkuma hakata.

Rahandusminister Jürgen Ligi nimetas eile Facebookis sotsiaaldemokraadist haridusministrit Jevgeni Ossinovskit «sisserändaja pojaks roosast erakonnast». Veidi hiljem palus Ligi vabandust ning kustutas nimetatud lause oma seinalt. Sellest hoolimata on hulk poliitikuid avaldanud arvamust, et sellise kommentaariga maha saanud minister ei tohiks valitsuses jätkata.
Jürgen Ligi valiti eelmistel valimistel riigikokku Viljandi- ja Järvamaalt ning esialgse plaani kohaselt kandideerib ta samas ringkonnas parlamenti ka tuleva aasta märtsis.

Peep Aru, kui suure eksimusega Ligi teie arvates hakkama sai?
Inimene peaks ikka teadma, mida ta suust välja laseb. Pole vahet, kas tegemist on Facebooki või teleuudistega. Facebook ei ole koht, kuhu inimesed panevad kirja kitsale ringile mõeldud isiklikke memuaare, vaid selle kaudu edastatatakse sõnumeid teistele selle võrgustiku kasutajatele. Facebook on avalik keskkond, eriti poliitikute jaoks. Selles mõttes on väga kurb, et selline väljaütlemine aset leidis.
Samas Jürgenit teades on mul tunne, et tegemist on järjekordselt seda sorti libastumisega, kus ta siiralt ei tahtnud midagi halba, aga välja kukkus nii, nagu tal ikka vahel kukub. Eks me pea lihtsalt võtma teadmiseks, et on sellise iseloomuga mees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles