Narkoäri Viljandis viis kohtu ette 16 kaubitsejat

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahe kriminaalasja uurimise käigus sai politsei kätte paar tuhat ecstasy tabletti ning hulga amfetamiini, kanepit ja kokaiini. Fotodel on osa kaubitsejatelt konfiskeeritud kraamist.
Kahe kriminaalasja uurimise käigus sai politsei kätte paar tuhat ecstasy tabletti ning hulga amfetamiini, kanepit ja kokaiini. Fotodel on osa kaubitsejatelt konfiskeeritud kraamist. Foto: Politsei fotod

Augusti lõpul mõisteti kohtus süüdi 13 narko­äri ajanud inimest, kelle teod olid kas otseselt või kaudselt Viljandimaaga seotud. Uued toimikud on prokuratuuris aga juba ootamas, sest nõudlus narkootikumide järele ei kao.

Suve lõpul määratud karistused peamiselt ecstasy tablettidega kaubitsemise eest on ulatunud tingimisi vangistustest pikkadeks aastateks trellide taha saatmiseni. Samas näitab politsei statistika, et narkoäri käib Viljandimaal edasi. Alles eelmisel nädalal korraldas Lõuna prefektuuri narkokuritegude talitus Viljandis kahepäevase politseioperatsiooni, mille käigus peeti narkokuriteos kahtlustatavana kinni kaks ning narkojoobe tuvastamiseks toimetati ekspertiisi üheksa isikut. Kokku leiti ja võeti ära umbes 20 grammi kanepilaadset ainet ning väikeses koguses amfetamiini ja tareenitablette.

«Politseinike sõnul ei kao narkootikumide nõudlus ja pakkumine kahjuks kunagi. Küll aga suudab politsei oma tegevusega seda piirata,» nentis prokuratuuri pressiesindaja Kristina Kostina.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles