Eesti parim kommunaalrajatis on Viljandi lauluväljak

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi lauluväljak
Viljandi lauluväljak Foto: Marko Saarm / Sakala

Eesti Kommunaalmajanduse Ühing andis Pärnus olnud auhinnatseremoonial Viljandi abilinnapeale Malle Vahtrale üle tiitli aasta parima kommunaalrajatise eest, milleks on möödunud aasta detsembris avatud Viljandi lauluväljak.

Viljandi abilinnapea Malle Vahtra sõnul on tegu suure tunnustusega, milleni viisid pühendunud ametnike ja mitme linnavalitsuse koosseisu töö. «Tahan tänada kõiki lauluväljaku ehitusele kaasa aidanud inimesi, sealhulgas projekteerijat ja ehitajat. Sellised asjad saavad juhtuda ainult siis, kui nende nimel ühiselt pingutatakse. Suur aitäh ka eelmisele linnavalitsusele, Loit Kivistikule ja Rein Triisale, kes lauluväljaku ehitusega algust tegid,» sõnas Vahtra.

Viljandi lauluväljaku projekteeris osaühing Kadarik Tüür Arhitektid ning valmis ehitas aktsiaselts YIT Ehitus.

Ehitise kogumaksumus oli 1 454 242,24 eurot, mida 1 084 643 euro ulatuses rahastas Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus piirkondlike avalike teenuste arendamise meetme kaudu. Ülejäänud summa tasusid Viljandi linn ja Viljandimaa omavalitsused.

Viljandi lauluväljakuga on sel aastal olnud palju muresid ning just ebaõnnestunud haljastuslahenduse tõttu on seda tulnud tänavu ka osaliselt ümber ehitada. Tulemusega pole rahul olnud ka arhitekt Ott Kadarik, kes tänavu juuni lõpus väitis, et nii halvasti ehitatud objekti, kui on Viljandi lauluväljak, pole tema töökogemuses rohkem olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles