Kaupluste kett ärgitab kilekottidest loobuma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rimi kaupluste puu- ja köögiviljade osakonda pannakse kaheks nädalaks alternatiivina kilekottidele tasuta paberkotid.
Rimi kaupluste puu- ja köögiviljade osakonda pannakse kaheks nädalaks alternatiivina kilekottidele tasuta paberkotid. Foto: Elmo Riig / Sakala

Esimese jaeketina Eestis tõi Rimi puu- ja köögiviljade pakkimiseks müügisaali keskkonnasõbralikud paber- ja võrkkotid.

Rimi kaupluste puu- ja köögiviljade osakonda pannakse kaheks nädalaks alternatiivina kilekottidele tasuta paberkotid, et kutsuda inimesi üles tegema keskkonnasõbralikke valikuid.

Jaeketi turundus- ja kommunikatsioonijuhi Andrija Lilleoja sõnul müüakse Eestis ühes kuus umbes 5,5 miljonit kilekotti, mis jõuavad varem või hiljem loodusesse. Ühe kilekoti lagunemiseks looduses kulub umbes 1000 aastat. Üks võimalus vähendada ringluses olevate kilekottide arvu on pakkida puu- ja köögiviljad keskkonnasõbralikumatesse paberkottidesse.

Ettevõte vaatab kahenädalase perioodi lõpul üle, kui populaarseks paberkottide kasutamine on osutunud.

Alternatiiviks paberkottidele on Rimi kauplustes puu- ja köögiviljade pakkimiseks müügil ka 1-eurose soodushinnaga korduvkasutatavad Hug-Bagi võrkkotid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles