Progetiigritel algas teine staadium

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi Kesklinna kooli õpilased olid teinud trepironija. Õilsa eesmärgiga leiutajad loodavad, et tänu sellele suudavad ratastoolid ühel päeval trepist omal käel üles ronida.
Viljandi Kesklinna kooli õpilased olid teinud trepironija. Õilsa eesmärgiga leiutajad loodavad, et tänu sellele suudavad ratastoolid ühel päeval trepist omal käel üles ronida. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kui eelmisel reedel pandi punkt õpilaskonkursi «ProgeTiiger» maakondlikule voorule, siis juba laupäeval algas noorte robotiehitajate ja programmeerijate registreerimine teise vooru «Code Vision».

Kategooriad, milles võistelda, oli viis: arvutianimatsioon või -mäng, robotid ja tuleviku õpperuum, muusikapala «Koolikell», 3D graafika või mobiilne äpp. Viljandi tööd jagunesid kahte suuremasse kategooriasse. Reedel Viljandi Jakobsoni kooli kogunenud seitsmest võistkonnast kolmel olid robootikatööd ning ülejäänutel arvutimängud ja -animatsioonid. Konkursi teema on «Tuleviku õpperuum 2050» ja noored saavad luua sellise keskkonna, milles neile endile õppida meeldiks.

Nagu rõhutas ettevõtmise Viljandimaa kontaktisik, Jakobsoni kooli õppe- ja IT-juht Laido Valdvee, on maakondlik voor eelkõige selleks, et esitleda oma konkursitööd ning saada suuniseid järgmiseks vooruks. Nimelt said kõik osalejaid lisaks esinemiskogemusele kaasa õpetussõnu ja tähelepanekuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles