Riigiasutused saavad ühtse väljanägemise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmapäeval selgitas riigikantselei sümboolikanõunik Gert Uiboaed maasekretäridele, kuidas saab teoks riigiasutuste üleminek ühisele visuaalsele väljanägemisele.
Kolmapäeval selgitas riigikantselei sümboolikanõunik Gert Uiboaed maasekretäridele, kuidas saab teoks riigiasutuste üleminek ühisele visuaalsele väljanägemisele. Foto: Tiina Pihlak / Viljandi maavalitsus

Kolmapäeval selgitas riigikantselei sümboolikanõunik Gert Uiboaed Viljandi maavalitsuses Eesti maavalitsuste maasekretäridele, kuidas saab teoks maavalitsuste ja teiste riigiasutuste üleminek ühisele visuaalsele väljanägemisele.

Tulevast aastast loobuvad maavalitsused ametlikus asjaajamises maakonnavappide kasutamisest ning valitsusasutustena võtavad kasutusele riigivapi- või kolme lõviga logo, mille kõrval on valitsusasutuse nimi.

Gert Uiboaed kinnitas Viljandis, et ühisele visuaalsele identiteedile üleminek puudutab kõiki valitsusasutusi. «Eestis on 63 valitsusasutust, kes kõik hakkavad edaspidi kasutama ühist identiteeti. Olulisemate infokandjate kujundused, näiteks dokumendid, sildid, viidad ja veebilehed saavad riigivapiga logo. Sotsiaalmeediakanalitel, meediasuhtluse kandjatel ja trükistel kasutatakse edasi maakonna vappi. Maavalitsuste puhul ongi meeldivaks erandiks olukord, kus kolme lõviga logo asemel jääb kasutusele oma maakonna vapp,» andis nõunik selgituse.

Nagu selgitas riigikantselei ametnik, on ühtlustuse eesmärk see, et kodanikud tajuksid riigivõimu kui ühtset tervikut.

Vastavalt riigikantselei kavale muutub dokumentide väljanägemine 1. jaanuarist ning seejärel ühtlustatakse mõistliku aja jooksul valitsusasutuste sildid ja veebilehtede kujundus.

Gert Uiboaia sõnul on ettevalmistused riigi näopildi ühtlustamiseks kestnud paar aastat.

Valminud stiilijuhised ja vajalikud kujundusfailid ühise kujundusstiili kasutamiseks on kättesaadavad veebist valitsus.ee/valitsuslogo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles