Prokurör nõuab mitmekordsele mõrvarile eluaegset vangistust

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prokurör nõuab Juri Kolesnikovile eluaegset vangistust. Advokaat leiab aga, et mees tuleks õigeks mõista.
Prokurör nõuab Juri Kolesnikovile eluaegset vangistust. Advokaat leiab aga, et mees tuleks õigeks mõista. Foto: Marko Saarm

Prokurör taotles kolmapäeval Viljandi kohtumajas eluaegset vangistust mehele, kellel lasub süüdistus mõrvas, kahe inimese peksmises ning kolme mobiiltelefoni varastamises.

Varem kaks inimest tapnud ja oma 38-aasta pikkusest elust ligi 16 trellide taga istunud Juri Kolesnikovile esitatud süüdistuse kohaselt viibis ta eelmise aasta 6. novembril koos teiste isikutega Viljandis ühes Paalalinna korteris, kus tarvitati alkoholi.

Mingil hetkel tekkis süüdistatava ja teise mehe vahel tüli, mille käigus võttis süüdistatav lauanoa ning tekitas kannatanule kergeid vigastusi. Lahkudes varastas ta kolm mobiiltelefoni. Varastatud telefonid on praeguseks omanikule tagastatud.

Järgmisel päeval tarvitas Kolesnikov alkoholi koos kahe tuttavaga Viljandis Loode tänaval asuva maja korteris. Üks meestest jõi ennast purju ning jäi magama. Süüdistuse kohaselt tungis Kolesnikov seejärel kallale teisele, 1970. aastal sündinud mehele, keda ta lõi korduvalt haamriga pähe. Kannatanu suri sündmuskohal.

Kui magama jäänud mees ärkas üles, siis tungis süüdistatav ka talle kallale ja lõi teda näo- ja pea piirkonda. Seejärel helistas ta politseisse ning korrakaitsjad võtsid ta sündmuskohal vahi alla.

Lõuna ringkonnaprokurör Marja-Liina Talimaa palus kolmapäeval kohtuvaidluses Kolesnikovi süüdimõistmist mõrvas, kehalises väärkohtlemises ja varguses ning taotles talle eluaegset vangistust. Kolesnikovi kaitsja vandeadvokaat Ahto Sirendi palus oma kaitsealune õigeks mõista.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles