Tähtsad investeeringud vajavad omavalitsuste üksmeelt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Kaupo Kase on ühtlasi ka maakonna arengustrateegia eestvedaja eestvedaja.
Viljandi maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Kaupo Kase on ühtlasi ka maakonna arengustrateegia eestvedaja eestvedaja. Foto: Tiina Pihlak / Viljandi maavalitsus

Teisipäeval Viljandimaa vanematekogu istungil olid peamise teemana arutusel piirkonna konkurentsivõime tugevdamise võimalused ja olulisemad tulevikuinvesteeringud uuel euroraha kasutamise perioodil 2023. aastani.

Viljandi maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja ning Viljandimaa arengustrateegia eestvedaja Kaupo Kase tõi lauale teemad ja objektid, mis võiksid maakonnas sellel perioodil olla eelisarendatud ja rahastatud. «Üks kriteeriume Euroopa raha saamiseks ja kasutamiseks on see, et objektid toetaksid ettevõtlust,» andis Kase teada.

Koos omavalitsusjuhtidega arutleti piirkondliku turismi arendamise potentsiaali üle ning tõdeti taas kord, et tänapäevane veekeskus on selles väga tähtsal kohal. Veel oli kõne all avaliku linnaruumi arendamine ja Viljandit läbivate maanteede korrastamine, samuti ühtse piletiinfosüsteemi arendamine maakonna avalikes liinibussides ja kergliiklusteede rajamine.

Kaupo Kase sõnul võib arengustrateegia tegevuskavasse objekte esitada rohkem, kui nende realiseerimiseks raha on, kuid esitatavate objektide puhul on tähtis omavalitsuse valmisolek kaasrahastamiseks ning tehtud ettevalmistööd, projektid ja muu sellega seonduv.

Viljandimaa arengustrateegia tegevuskavva saab ettepanekuid esitada 15. novembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles