Viljandi firma teeb Ukraina võitlejatele esmaabikotte

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Galvi-Linda on Viljandi ainus firma, mis kuulub sõjatööstusega tegelevate ettevõtete hulka.
Galvi-Linda on Viljandi ainus firma, mis kuulub sõjatööstusega tegelevate ettevõtete hulka. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandis asuva aktsiaseltsi Galvi-Linda tehases valmivad esmaabikotid, mis saadetakse koos meditsiinivahenditega Ukrainasse, et abistada nii sealset armeed kui vabatahtlikke üksusi.

Teisipäeval oli Tallinnas heategevuskontsert «Eestist Ukrainale», mida kandis otse üle ETV. Sellega kaasneva annetuste kogumise tulemusena on praegu kokku saadud 187 000 eurot, mille eest saadetakse Ukrainasse esmaabivahendeid.

MTÜ Vaba Ukraina ühe asutaja Kuido Külma sõnul edastatakse abi Ukraina üksustele kahe vabatahtliku organisatsiooni kaudu: ühingu Patriot ja Kiievi Oblasti omakaitse. Neist esimene loodi Maidani sündmuste ajal algselt demonstratsioonides kannatada saanud inimeste abistamiseks, hiljem lisandus sellele Ukraina armee üksuste toetamine. Teine on keskendunud vabatahtlike üksuste abistamisele.

MTÜ Vaba Ukraina saadab Ukrainasse neid meditsiini- ja esmaabivahendeid, mida Ukrainas on soovitud. Esmaabikotid jao- ja rühmasuurustele üksustele komplekteeritakse Eestist ostetud meditsiinivahenditest, kotid toodab Viljandi firma Galvi-Linda. Samuti on MTÜ Vaba Ukraina aidanud muretseda näiteks kasutatud hingamisaparaate kiirabiautodesse.

Helistades numbrile 9007701 saab endiselt annetada 5 eurot, numbrile 9007702 helistades annetatakse 10 eurot ning 900 7703 annetatakse 20 eurot. Toetuskõnede eest ei võeta teenustasu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles