Gommi hoiatus

, muusikakulgur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti muusik Jon Gomm andis kitarrifestivali ajal pärimusmuusika aidas suurepärase kontserdi.
Briti muusik Jon Gomm andis kitarrifestivali ajal pärimusmuusika aidas suurepärase kontserdi. Foto: Siim Piirak / Sakala

Mulle meenub esimene kord, kui ma kuulsin Suurbritannia kitarrivirtuoosi Jon Gommi pala «Passionflower». See oli aastaid tagasi. Pean tunnistama, et olin sellest juba esimesel korral lummatud. Kuklas vasardas veel imestus, et miks ma Gommist küll varem ei olnud kuulnud.

Sedasama lugu, mis on üleval ka veebivideote keskkonnas YouTube, on nüüdseks kuulatud juba üle seitsme miljoni korra. See tähendab, et Eestimaa elanikkonnast üle viie korra suurem rahvahulk on sellest ainuüksi interneti vahendusel osa saanud.

Kui ma aga kuulsin seda kaunist pala live-esituses pärimusmuusika aida suures saalis, sai sellest midagi märksa enamat. Lill hakkas elama. Raske öelda, kas see tuleb esitaja pikast tuuritamisest või hoopis paiga õhkkonnast, kuid selle kirelille hingamine oli teine ja märksa orgaanilisem kui veebiversioonis või helikandjalt kuulates.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles