Folkmuusikud sõitsid suurele maailmaturule

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viiuldaja Maarja Nuut lubab maailmamuusika messil anda kvaliteetse kontserdi. Muusikute WOMEX-i invasioonile pani õla alla kultuuriministeerium, kes toetab eesti muusika eksporti.
Viiuldaja Maarja Nuut lubab maailmamuusika messil anda kvaliteetse kontserdi. Muusikute WOMEX-i invasioonile pani õla alla kultuuriministeerium, kes toetab eesti muusika eksporti. Foto: Rene Altrov

Täna hommikul alustas 11 kodumaist pärimusmuusikut teekonda Hispaaniasse Santiago de Compostelasse, kus 22.–26. oktoobrini peetakse maailmamuusika messi WOMEX. Selle suursündmuse põhiprogrammis pole kunagi varem esinenud ükski Eesti artist. Tänavu astub seal ette aga meie viiuldaja Maarja Nuut.

WOMEX on rahvusvaheliselt tunnustatuim maailmamuusika asjatundjate kokkutulek, mis tähistab tänavu kahekümnendat aastapäeva. Ühendades omavahel muusika- ja filmifestivali, muusikute turgu, konverentse ja valdkonna auhindade üleandmiste tseremooniaid, on see sündmus kujunenud suurimaks omataoliseks maailmas.

Oma boksiga on messil väljas ka Eesti Pärimusmuusika Keskuse delegatsioon.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles