Kogukonna pärlid elavad vanas meiereis

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külli Hiiemäe-Metsar ja Aago Metsar oma kodumaja ees kogukonna pärli meenega.
Külli Hiiemäe-Metsar ja Aago Metsar oma kodumaja ees kogukonna pärli meenega. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti külaliikumiselt Kodukant ja siseministrilt Hanno Pevkurilt kogukonna pärli tiitli saanud Külli Hiiemäe-Metsar ja Aago Metsar teevad kõik selleks, et inimestel oleks maal hea ja põnev elada.

«Soovime, et noortel ja lastel oleks toimetamist. Maal ei ole neil tavaliselt suvel tegevust ning nad kogunevad bussijaama või istuvad arvuti taga,» kõneleb Külli Hiiemäe-Metsar, kes on mittetulundusühingu Ühtne Võhmaküla külavanem. Ühendus koondab Võivaku, Mäeküla ja Mudiste küla. See ala on üsna suur, ainuüksi postiringi pikkuseks on 20 kilomeetrit.

2011. aastast külavanema vankrit vedanud Külli Hiiemäe-Metsar on projekte piirkonna hüvanguks kirjutanud ühenduse algusest, 2005. aastast alates. Neist esimesega valmis 2006. aastal küla plaan. Piirkonna tunneb ära roheliste helkurtähtedega külasiltide järgi, kasutusele on võetud külavanema kavandatud ja Tarvo Vridolini teostatud küla logo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles