Video: Greenlight.tv kokkuvõte Euroopa veemoto meistrivõistlustest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juunis maailmameistri tiitli pälvinud veemotospordiklubi Nord liige Gregor Eevardi tuli pühapäeval Inglismaal ka noorte paadiklassi Euroopa meistriks. Viljandimaa esindaja suutis tiitlivõistlustel edestada Läti ja Inglismaa sportlast.
Juunis maailmameistri tiitli pälvinud veemotospordiklubi Nord liige Gregor Eevardi tuli pühapäeval Inglismaal ka noorte paadiklassi Euroopa meistriks. Viljandimaa esindaja suutis tiitlivõistlustel edestada Läti ja Inglismaa sportlast. Foto: Erakogu

Greenlight.tv on internetti postitanud videokokkuvõtte augusti viimasel nädalalõpul Inglismaal peetud veemotospordi Euroopa meistrivõistlustest.

Võistlusel tegid Eesti veemotospordi ajalugu Viljandi veemotospordiklubi Nord noormees Gregor Eevardi ja tartlane Rasmus Haugasmägi, teenides esimeste eestlastena ühel hooajal nii maailma- kui Euroopa meistri tiitli.

Euroopa meistriks tulid mõlemad Inglismaal Nottinghamis lõppenud klasside GT-15, GT-30 ja OSY-400 võistlustel.

Noorteklassis GT-15 esindas Eestit Inglismaal selle aasta maailmameistrivõistluste esikolmik Gregor Eevardi, Rene Suuk ja Stefan Arand. Klassis GT-30 oli võistlustules Viljandi klubi eestvedaja ja noorte juhendaja Aivar Kommisaar. Klassis OSY-400 võistlesid maailmameister Rasmus Haugasmägi ja Annika Suuk.

Kõige põnevamaks kujunes klassi GT-15 viimane võistlusstart. Viiel noorel juhil oli võimalik saada medal ja kolmel neist oli võimalik võita ka tiitel. Esikohalt startinud Gregor Eevardi tegi hea lähte ja püsis liidrina lõpuni. Inglane Ben Jelf, kes oli eelmistes sõitudes vaevelnud tehniliste tõrgetega, tuli üle finišijoone teisena ja teenis kokkuvõttes pronksi. Gregor Eevardi suurim konkurent Uvis Lazarenoks Lätist lõpetas viiendana ja tagas sellega endale kokkuvõttes hõbemedali.

Stefan Arand sai Euroopa tiitlivõistlustel neljanda ja Rene Suuk kaheksanda koha.

Kahjuks keeldus Gregor Eevardi intervjuust, ent 45-minutise võistluse kokkuvõtte alguses saab noorsõitjate põnevale mõõduvõtule kaasa elada.

Klassis GT-30 tegi Notthinghamis ilma klassi GT-15 pronksmedali omanik Ben Jelf, tulles kolme sõidu kokkuvõttes Euroopa meistriks. Teise koha sai tänavuste maailmameistrivõistluste hõbe Marcin Szymczyk. Kolmandaks tuli terve võidusõidu tõrkuva tehnikaga vaevelnud maailmameister Sara Pakalen. Parima eestlasena lõpetas Aivar Kommisaar neljandana.

Eestlastele kõigi aegade edukaimas veemotoklassis OSY-400 näitas oma tugevust kahekordne maailmameister Rasmus Haugasmägi. Ta võitis kolm sõitu ja tuli täiseduga Euroopa meistriks. Teise koha teenis Cezary Strumnik Poolast ja kolmanda koha Miroslav Bazinski Slovakkiast. Annika Suuk tuli viimases sõidus kolmandaks ja sai kokkuvõttes kuuenda koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles