Näitus sillutas teed uuslavastusele

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ugala teatri galeriis avati esmaspäeva õhtupoolikul Annika Haasi fotonäitus „Meie, mustlased“. Samateemalise seeria eest pälvis fotograaf „Aasta pressifoto 2013“ tiitli. 

Näitus on omalaadseks sissejuhatuseks neljapäeval, 23. oktoobril Ugala teatri suurel laval esietenduvale lavastusele „Hirm sööb hinge seest“. Ühiste märksõnadena saab mõlema puhul välja tuua võõraviha ja etniliste vähemuste teemakäsitlust.

Näitus teeb sissevaate Eestis elavate mustlaste ehk romade igapäevaellu. "Roma" tähendab mustlaskeeles inimest ja viimasel ajal eelistatakse sellest rahvusest kõneldes kogu Euroopas pigem seda nimetust kasutada. 2011. aasta rahvaloenduse andmetel on Eestis romasid kõigest 456. Romad ise usuvad, et neid on siiski rohkem. Ühingu Euroopa Romade Foorum Eestis esimees Roman Lutt on 2010. aastal arvanud, et neid on 750–1500.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles