Tehnika saatis õpetaja koolist ära

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aita Riitsalu maalib järvevaateid koduaknast. «Osa lehti on juba langenud ja värvi jääb vähemaks, aga sügis on tõesti selline, et tuleb korrata lauset: «Ilus oled, isamaa!»»
Aita Riitsalu maalib järvevaateid koduaknast. «Osa lehti on juba langenud ja värvi jääb vähemaks, aga sügis on tõesti selline, et tuleb korrata lauset: «Ilus oled, isamaa!»» Foto: Elmo Riig / Sakala

«Ma ei arva, et need kõige hirmsamad on. Olen hobikunstnike pilte vaatamas käinud – eks minu omad lähe ka sinnapoole ja on üsna samasugused,» ütleb endine õpetaja, homme 90-aastaseks saav Aita Riitsalu oma harrastuse kohta.

Pensionile jäi elurõõmus ja särav juubilar kaheksa aastat tagasi. «Kooli tuli minu jaoks liiga palju uut tehnikat, ma ei tahtnud seda kõike enam kasutama õppida ja silmad hakkasid ka väsima,» põhjendab ta.

Nüüd on Aita Riitsalu kodus ja maalib. «Teised harrastused ei sobinud enam. Teen seda, mida saan. Mida ei saa, jääb tegemata.» Klaverit ta näiteks enam ei mängi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles