Neli ja pool luhtunud veekeskust

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
10. oktoobril 2002 jõudis Sakala veergudele esimene artikkel Viljandisse kavandatava veekeskuse kohta. See lõbustuskoht pidi maksma minema praeguses vääringus 6,4 miljonit eurot.
10. oktoobril 2002 jõudis Sakala veergudele esimene artikkel Viljandisse kavandatava veekeskuse kohta. See lõbustuskoht pidi maksma minema praeguses vääringus 6,4 miljonit eurot. Foto: Repro

Tänased seitsmendas klassis õppijad saavad öelda, et kogu nende elu kestel on Viljandisse edutult veekeskust rajatud. On olnud kindlaid ja peaaegu kindlaid katseid ning on olnud ka lihtsalt ideid.

Nüüd on aasta tagasi ametisse valitud Viljandi linnapea hakanud tegema esimesi samme, et täita üht oma valimislubadust ehk ehitada spaahotell. Seepärast vaatab Sakala tagasi viimasele kaheteistkümnele aastale, et uurida, kuhu jäid kõik need veekeskused, millest on kõneldud.

Piisab pelgast pilgust neile plaanidele ja võib öelda, et kõik need on jäänud toppama rahapuuduse tõttu. Enamikul juhtudel on see takistus selgunud projekti joonistamise ajal või isegi enne seda. Ühel korral oli jõutud tulevasele ehitusplatsile juba taragi ümber ehitata, kui sai selgeks, et suure pauguga saabunud majanduskriisi tõttu tuleb hoopis pankrot välja kuulutada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles