Ameti esindusnäost sai omastamises kahtlustatav

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varem Viljandi teedevalitsust juhtinud Allan Allik jäi maanteeameti siinseks kõneisikuks ka asutuse ümberkorraldamise järel, töötades peaspetsialistina. Nüüd kahtlustab politsei teda ametikuriteos.
Varem Viljandi teedevalitsust juhtinud Allan Allik jäi maanteeameti siinseks kõneisikuks ka asutuse ümberkorraldamise järel, töötades peaspetsialistina. Nüüd kahtlustab politsei teda ametikuriteos. Foto: Elmo Riig / Sakala

Keskkriminaalpolitsei esitas teisipäeval kuriteokahtlustuse maanteeameti Viljandi esinduse ehitusosakonna peaspetsialistile Allan Allikule, kes on aastate jooksul kommenteerinud Sakala veergudel peaaegu kõike Viljandimaal tee-ehitusega seonduvat.

Ka seekord ei jätnud Allik ajakirjaniku kõnet vastu võtmata, ehkki jäi talle esitatud omastamiskahtlustust selgitades napisõnaliseks.

«Süü oleks selles, et ühe töö jaoks ettenähtud vahendeid on vähesel määral kasutatud teise töö jaoks,» vastas Allik küsimusele, kas ta endal mingit süüd näeb. Teespetsialist lisas, et ei ole isiklikku kasu saanud, kuid ei soovinud teemat täpsemalt kommenteerida.

Karistusseadustiku omastamise paragrahv, mille rikkumises Allan Allikut kahtlustatakse, iseenesest isikliku kasu saamist ei eeldagi. See määratleb kuriteona isiku valduses oleva, leitud või juhuslikult tema valdusse sattunud võõra vallasasja ebaseaduslikult enda või kolmanda isiku kasuks pööramise. Allikut kui ametiisikut võiks selle eest karistada trahvi või kuni kolmeaastase vangistusega.

Mille omastamises Allikut täpselt kahtlustatakse, seda ei soovinud Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Kristina Kostina uurimise huvidele viidates avalikustada. Versiooni, et jutt käib raha omastamisest, Kostina ei kinnitanud, kuid ei lükanud ka ümber.

Kristina Kostina sõnul jõudis politsei võimalikule kuriteole jälile tavapärase töö käigus ilmsiks tulnud info abiga ning algatas sellest tulenevalt kriminaalmenetluse. Teisipäeval otsisid politseinikud läbi Allan Alliku töökoha, kuid mida sealt otsiti või leiti, prokuratuuri pressiesindaja ütlema ei soostunud.

Allan Alliku teenistussuhe on peatatud ning maanteeameti peadirektor Aivo Adamson alustas tema suhtes ka distsiplinaarmenetlust.

Adamsoni sõnul on tegemist äärmiselt kahetsusväärse ja ebameeldiva juhtumiga. «Meil on riskijuhtimise ja sisekontrolliga arenguruumi,» ütles Adamson eile Postimehe võrguväljaandele ning lisas, et selle valdkonnaga tuleb organisatsioonis väga põhjalikult tegelda.

«Ei oska vastata,» kostis Allan Allik eile küsimuse peale, kuidas juurdlus jätkub ja mis temast edasi saab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles