Pisikesest külast kadus röögatu summa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Prokuratuur on algatanud kriminaalasja, mille kohaselt varastati Viljandi vallas Pinska külas ühe töökoja seifist väidetavalt umbes 80 000 eurot. Sakalal ei õnnestunud eilse päeva jooksul leida aga kedagi, kes sellest kohapeal midagi teaks.

Küsitud sai mõlemast kohalikust ettevõttest, mille ruume võiks nimetada töökojaks: puiduga tegelevast osaühingust Pinska ning mitmesuguseid seadmeid ja metallitooteid valmistavast osaühingust Expert Baltic. Igaks juhuks sai läbi käidud ka Pinska külje all Päril asuvast aktsiaseltsist Bestra Engineering. Vastus oli kõigis kohtades sama: seal vargil ei käidud ja ka küla pealt pole midagi niisugust kuulda olnud.

«Minul sellist raha ei ole,» lausus Bestra Engineeringu juht ja üks omanik Hellar Mutle muigamisi. Ka Expert Balticus märgiti, et säärase summa sularahaga seal kunagi ümber ei käida.

Politsei info kohaselt avastati sissetungimine esmaspäeval. Vargusega tekitatud kogukahju küünib avalduse põhjal üle 85 000 euro, sest väidetavalt lõhuti sissemurdmise käigus mitme tuhande euro eest vara.

Toimetus saatis prokuratuurile päringu, milles küsis muu hulgas, kuidas seif lõhuti, kas on kahtlusaluseid ja kui sageli nii mastaapseid sularahavargusi ette tuleb. Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kristina Kostina vastas, et  avalduses esitatud andmed on kontrollimisel ja seepärast pole ka võimalik kõikidele küsimustele vastata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles