Kandidaadi määramine suurt tüli ei toonud

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahetult pärast seda, kui Keskerakonna juhatus oli peaministrikandidaadi küsimuses otsuse langetanud, asuti peakontoris tähistama partei 23. sünnipäeva. Sel puhul lauale pandud tordi lõikasid Kadri Simson ja Edgar Savisaar lahti üheskoos.
Vahetult pärast seda, kui Keskerakonna juhatus oli peaministrikandidaadi küsimuses otsuse langetanud, asuti peakontoris tähistama partei 23. sünnipäeva. Sel puhul lauale pandud tordi lõikasid Kadri Simson ja Edgar Savisaar lahti üheskoos. Foto: Erik Prozes / Postimees

Viljandimaa keskerakondlastele meeldinuks, kui nende partei ladvik oleks eelseisvateks parlamendivalimisteks nimetanud oma peaministrikandidaadiks Kadri Simsoni. Et aga nii ei läinud, ollakse valmis truult senise absoluutse liidri Edgar Savisaare selja taga seisma.

Eelmisel nädalal pälvis laialdast tähelepanu keskpartei juhatuse liikme Jüri Ratase ettepanek kuulutada kevadisteks valimisteks erakonna peaministrikandidaadiks aseesimees Kadri Simson. Varasemates valimisvõitlustes on seda rolli kandnud esimees Edgar Savisaar. Ehkki mitme päeva vältel pidasid analüütikud Ratase idee realiseerumist võimalikuks, otsustas erakonna juhatus pühapäeval siiski, et positsioon jääb Savisaare kätte.

Uued võimalused

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles