Rahandusminister tunneb kampaaniameistrite survet

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi
Jürgen Ligi Foto: Toomas Huik / Postimees

Rahandusminister Jürgen Ligi veendumuse kohaselt on Eesti riik oma ettevõtjaid kuulanud ja soodsa ärikliima nimel vaeva näinud. «Tõsi, aitäh-sõna ei kuule selle eest just ülearu tihti,» ütleb ta.

Kui valitsus järgmise aasta eelarve parlamenti saatis, hurjutas mõni opositsioonipoliitik, et ta on hakanud soosima võlgu elamist, sest eelarve on puudujäägis. Jürgen Ligi, teie olete raiunud, et see pole nii, sest valitsussektori strukturaalne eelarvepositsioon on siiski ülejäägiga. Tehke palun lühidalt selgeks, mida see tähendab. Kas probleemi on või ei ole?

Ainus probleem on see, et struktuurset ülejääki on keeruline seletada. Selle hindamise meetodid on erinevad ja seega näevad eri rahvusvahelised organisatsioonid ka Eesti näitajaid erinevalt. Meie enda arvutuste kohaselt hoiame valitsussektoris väikest, 0,8-protsendilist ülejääki. Ehk siis riik toimetab talle jõukohaselt. Selles, et ma hakkan võlgu elamist ja laenamist soosima, ei maksa mind küll kahtlustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles