Auto süütaja peab suure kahju kinni maksma

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oma sünnipäevaööl kella 1.45 paiku kallas 28-aastane Jaan Võhmas Väiksel tänaval süütevedelikuga üle sõiduauto Mercedes-Benz E300 ja pani selle põlema.
Oma sünnipäevaööl kella 1.45 paiku kallas 28-aastane Jaan Võhmas Väiksel tänaval süütevedelikuga üle sõiduauto Mercedes-Benz E300 ja pani selle põlema. Foto: Kenno Soo

Mullu veebruaris oma sünnipäevaööl Võhmas sõiduauto süüdanud 28-aastane Jaan peab tasuma kahju tekitamise eest 7201 eurot ja maksma 532 eurot riigile kohtupidamise eest. Karistuseks määrati talle aga kuus kuud tingimisi vangistust.

Oma sünnipäevaööl kella 1.45 paiku kallas 28-aastane Jaan Võhmas Väiksel tänaval süütevedelikuga üle sõiduauto Mercedes-Benz E300 ja pani selle põlema. Auto, mille väärtuseks hinnati 6536 eurot, hävis tules täielikult, samuti hävisid auto kasutaja isiklikud asjad.

Põlengus sai kannatada ka Mercedese kõrval seisev Ford. Sellele sõidukile tehtud kahju hinnati 300 euro suuruseks.

Kohtu hinnangul said kannatanud sünnipäevalapse tegevuse tagajärjel 7201 eurot kahju ning ta peab selle nüüd kinni maksma. Selle kohta, miks Jaan auto süütas, pole kohtuotsuse resolutiivosas midagi öeldud.

Süütaja tabati 13 ja pool kuud hiljem ning ühe öö veetis ta siis ka arestikambris. Kohus otsustas, et Jaan vanglasse minema ei pea. Teda karistati kuue kuu pikkuse vangistusega kahe aasta pikkuse katseajaga ning lisaks allutatakse ta käitumiskontrollile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles