Eesti inimesele meeldib üha rohkem liikuda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osa inimesi ei taha liikuda ja toob põhjuseks kehva tervise. Teistele meeldivad sportlikud elukombed, sest need aitavad tervist hoida.
Osa inimesi ei taha liikuda ja toob põhjuseks kehva tervise. Teistele meeldivad sportlikud elukombed, sest need aitavad tervist hoida. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti olümpiakomitee suve lõpul tehtud eestimaalaste sportlike eluviiside uuringust selgus, et liikumisaasta sõnumid on mõjutanud iga viienda uuringus osalenu sportimist.

Regulaarselt ehk vähemalt kaks korda nädalas tegeleb liikumisharrastusega 42 protsenti Eesti elanikest. Neist 35 protsenti eelistab sportida koos pereliikmete või sõpradega ning ülejäänud teevad seda meelsasti omaette.

Nagu nentis EOK liikumisharrastuse juht Peeter Lusmägi, on regulaarselt sportijate osa kasvanud peamiselt mitte-eestlaste seas. Kui eelmisel aastal samal ajal tehtud uuring näitas, et piisavalt tegeleb sportimisega 28 protsenti mitte-eestlastest, siis tänavuse uuringu põhjal on see näitaja tõusnud 34 protsendini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles