Riigikogu otsustab täna kooseluseaduse saatuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui riigikogulased eile kooseluseaduse üle arutlesid, kogunes seltskond selle seaduse vastaseid riigikogu hoone juurde meelt avaldama.
Kui riigikogulased eile kooseluseaduse üle arutlesid, kogunes seltskond selle seaduse vastaseid riigikogu hoone juurde meelt avaldama. Foto: Liis Treimann / Postimees

Riigikogus jäi eile tööaja lõppemise tõttu pooleli arutelu opositsioonilise Isamaa ja Res Publica Liidu ettepaneku üle panna kooseluseaduse eelnõu rahvahääletusele. Eelnõu vastuvõtmine või tagasilükkamine nagu ka palju vaidlusi tekitanud kooseluseaduse eelnõu saatus selgub tänasel istungil.

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esimees Urmas Reinsalu märkis parlamendi ees, et riigikogu on varemgi langetanud otsuseid, mis on kutsunud ühiskonnas esile vastakaid tundeid. Ta tõi näiteks Euroopa Liidu ja Euroopa Stabiilsusmehhanismiga liitumise ning ütles, et ka need küsimused on kaasa toonud hulgaliselt organisatsioonide ja eraisikute pöördumisi.

Kooseluseaduse eelnõu menetlemisel tekkinud avalik diskussioon ja eri leeride vastasseis on Reinsalu sõnul aga pretsedenditu. Tema teada on riigikogu liikmed saanud tuhandeid kirju nii kooseluseaduse pooldajatelt kui vastastelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles