Uus maavanem saab tingimisi heakskiidu

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omavalitsuste liit kiidab suure tõenäosusega täna heaks Erich Palmi saamise Viljandi maavanemaks.
Omavalitsuste liit kiidab suure tõenäosusega täna heaks Erich Palmi saamise Viljandi maavanemaks. Foto: Elmo Riig / Sakala

Lõviosa Viljandimaa omavalitsusjuhtidest hääletab täna selle poolt, et Erich Palmist võiks saada uus maavanem. Samas nendib mitu neist varasemale kogemusele viidates, et mehel on koostöövalmiduses arenguruumi.

Palmist kui võimalikust Viljandi maavanemast hakati avalikult rääkima juba südasuvel, kuid siseminister Hanno Pevkur esitleb teda ametliku kandidaadina alles tänasel omavalitsuste liidu vanematekogul. Et seadus kohustab liitu seejuures oma arvamust avaldama, korraldatakse tõenäoliselt salajane hääletus.

Ehkki hääletuse tulemusel pole valitsusele siduvat jõudu, tuleb seda siiski tähendusrikkaks pidada, sest selle järgi võib ennustada, milliseks kujuneb eelseisval viiel aastal maavalitsuse läbisaamine valdade ja linnadega. Palmi puhul on eksam isegi topelttähtis, sest olles ligi kaks kümnendit tüürinud Pärsti valda, saab ta nüüd ühtlasi hinnangu selle eest, kui hästi ta on osanud ümbruskonna ametivendade ja -õdedega suhteid sättida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles