Ametnikud tuvastastasid reidil mitu rikkumist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskkonnainspektsioon kontrollis koos politseiga Lõuna-Eestis tegutsevaid metalli kokkuostjaid ning alustas tuvastatud rikkumiste põhjal üheksa väärteomenetlust. Ühtlasi võeti kokkuostjatelt ära ligi pool tonni ebaseaduslikult vastuvõetud metallijäätmeid, enamasti alumiinium- ja vaskkaablit.

Möödunud nädalal tehtud kontrollreid hõlmas kuut maakonda, Tartu-, Jõgeva-, Põlva-, Valga-, Viljandi- ja Võrumaad, kus kontrolliti 22 metallikokkuostjat.

Keskkonnainspektsiooni keskkonnakaitse osakonna peainspektori Tarmo Tehva hinnangul on metallijäätmete kokkuostu olukord varasemaga võrreldes pisut paranenud, kuid et rikkumisi tuvastati peaaegu pooltes kontrollitud kohtades, näitab see sarnaste reidide vajadust ka edaspidi.

Mitmel juhul oli kokku ostetud jäätmeid, mille tarvis käitlejal luba polnud. Näiteks oli vastu võetud sõidukiromusid, akusid ja muid ohtlikke jäätmeid, ehkki selleks tarvilikku ohtlike jäätmete käitluslitsentsi ettevõttel polnud.

Samuti leiti kokkuostjate juurest kaableid, mida neil ei olnud õigust kokku osta. Vigu tuvastati ka jäätmekoodide märkimises.

Lisaks jäätmete kokkuostuga seotud rikkumistele tuvastati Põlvamaal üks jäätmete põletamise juhtum, mille kohta alustati väärteomenetlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles