Viljandimaal on aju- ja koerajaht keelatud

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Sigade Aafrika katku levimise pidurdamiseks keelustas keskkonnaamet nendes valdades, kus taudi on diagnoositud, aju- ja koerajahi kõikidele ulukitele, et mitte ajada metssigu liikvele.

30. septembrist on keelatud aju- ja koerajaht Viljandimaal Tarvastu vallas, Valgamaal Hummuli ja Õru vallas ning Ida-Virumaal Lüganuse vallas. Uutest leidudest teavitab veterinaar- ja toiduamet keskkonnaametit, kes edastab info jahipiirkonna kasutusõiguse loa omajatele.

Et metssiga on piisava sööda olemasolu korral üsna paikne, lubatakse jätkata lisasöötmist ja küttimist peibutus-, varitsus- või hiilimisjahina.

Esimest korda diagnoositi taud Eestis 8. septembril Hummuli vallas Valga maakonnas, millele järgnesid leiud Viljandimaal Tarvastu vallas, Ida-Virumaal Lüganuse vallas ja Valgamaal Õru vallas.

Sigade Aafrika katk on väga ohtlik loomataud, millele on vastuvõtlikud nii kodu- kui metssead ning millele on iseloomulik väga kõrge suremus. Inimestele sigade katk ohtu ei kujuta, kuid võib põhjustada ulatuslikku majanduslikku kahju seakasvatussektorile.

Sigade Aafrika katku puudutav teave on koondatud veebilehele www.seakatk.ee . Küsimusi ja infot taudikahtlusega loomadest saab jätta veterinaar- ja toiduameti vihjetelefonile 605 4750.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles