Aukliku veski omanik käib ehitusfirmaga teist aastat kohtuteed

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veski omanik Artur Grossthal on juba kaks aastat ehitusfirmaga kohut käinud. Tema tuuliku valges kestas on suured hallid augud.
Veski omanik Artur Grossthal on juba kaks aastat ehitusfirmaga kohut käinud. Tema tuuliku valges kestas on suured hallid augud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Suislepa tuuliku omanik Artur Grossthal on pidanud neelama kibeda pilli. Veskilt, mida ta 2010. aastal suure õhinaga renoveerima asus, pudeneb krohvi ning ta on ehitajaga peaaegu kaks aastat kohut käinud.

Muinsuskaitsealuse tuuliku valges kestas on suured hallid tühimikud. Kohtu tellitud ehitustehnilises ekspertiisis leiti värvikihi koorumise ja krohvi pragunemise peapõhjus olevat see, et vana krohvi pole korralikult eemaldatud. Ekspert Hannes Kase hinnangul ei vasta tuuliku välisseinte krohvimine ja värvimine projektile, muinsuskaitse eritingimustele, heale ehitustavale ega isegi materjalide tootjate juhistele.

Grossthali meelest on uus krohv piltlikult öeldes pandud vanale samblale. «Ja seetõttu tulebki kõik maha.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles