Viljandi muuseum muutub sihtasutuseks

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi muuseum.
Viljandi muuseum. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kultuuriministeerium teatas teisipäeval, et Viljandi muuseumist saab sihtasutus. Samas hakkab kaasasutajaks kutsutud Viljandi linn alles moodustama komisjoni, kes peab otsustama, kas osaleda sihtasutuse töös või mitte.

Ministeeriumi läkitatud pressiteates oli öeldud, et 30. septembril kohtusid kantsler Paavo Nõgene, kultuuriväärtuste asekantsler Tarvi Sits ja Viljandi muuseumi direktor Jaak Pihlak ning kõne all oli muuseumi sihtasutuseks muutmise teema.

«Kohtumine oli töine. Viljandi muuseumi direktor leidis, et sihtasutuse vorm annaks muuseumile tulevikuks hea arenguvõimaluse, ning tegi ettepaneku algatada sihtasutuse asutamisprotsess,» rääkis kultuuriministeeriumi kantsler Paavo Nõgene.

Viljandi muuseumi direktor Jaak Pihlak ütles, et linn moodustab komisjoni, kes kujundab sihtasutuse asutamises osalemise kohta seisukoha. Sellesse peaksid kuuluma kõigi volikogus esindatud poliitiliste erakondade esindajad, Viljandi muuseumi ja kultuuriministeeriumi esindajad. «Komisjon teeb otsuse käesoleva aasta jooksul,» rääkis Pihlak.

Ta toonitas, et sihtasutuse täpsed asutajad peavad selguma nende arutelude käigus, kuid riigi osalusel sihtasutuse asutamine on hea mõte. Juhul kui linn ei nõustu sihtasutuses osalema, võib riik selle luua üksinda.

Kultuuriministeerium tegi sel kuul muuseumi direktorile ettepaneku kaaluda ideed luua riigile kuuluvast Viljandi muuseumist, sealhulgas Mart Saare majamuuseumist, ning linnale kuuluvatest Kondase keskusest ja vanast veetornist sihtasutus, mille asutajad oleksid riik ja Viljandi linn. Võimalik, et asutajaks kutsutakse ka Suure-Jaani vald, sest seal asub Hüpassaare muuseum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles