Etnokulbid ootavad jälle omanikke

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud aastal lahkusid Zetod tseremoonialt sületäie kulpidega.
Möödunud aastal lahkusid Zetod tseremoonialt sületäie kulpidega. Foto: Patrik Tamm

Eesti pärimusmuusika keskus jagab koostöös Raadio 2-ga 10. oktoobril Viljandis pärimusmuusika lõikuspeol tänavusi etnomuusika auhindu, mille võitjad selguvad rahvahääletusel.

Etnokulbiks ristitud auhindu antakse seekord välja viies kategoorias: aasta ansambel, aasta pärimusmuusik, aasta plaat, aasta lugu ja esimest korda saab kulbi ka aasta uustulnuk. Võitjad selguvad keskuse kodulehel korraldatava avaliku hääletuse teel. Hääletus algas eile. Kõigil on võimalus oma hääl anda järgmise kümne päeva jooksul.

Etnokulp on selles žanris ainus auhind, mille saavad rahva lemmikud. Kuigi auhinnagalal annavad oma kulbi välja ka Raadio 2 ja pärimusmuusika keskus, on rõhk ikkagi muusikasõprade arvamusel. Et etnomuusika mõiste on väga lai, pakub pärimusmuusika keskus koostöös Raadio 2 saatega «Etnokonservid» igas kategoorias välja nominendid, kellele häält anda saab. Samas on jäetud ka võimalus oma ettepanekutega välja tulla. Ainus kriteerium on, et kandidaadid peavad viljelema pärimuslikku muusikat.

Eelmisel aastal jagati Etnokulpe samuti lõikuspeol ja siis sai viiest rahvahääletusel valitud kulbist kolm endale ansambel Zetod. Parimaks pillimängijaks valiti Silver Sepp ja laulikuks Mari Kalkun. Eesti pärimusmuusika keskus andis erikulbi Indrek Kaldale ja Raadio 2 pidas auhinnavääriliseks Bombillazt. Etnokulbid jagatakse pärimusmuusika lõikuspeol 10. oktoobril  kell 20 aida suures saalis. Tseremooniat juhib Mihkel Raud. 

Kõigi hääletajate vahel loosib pärimusmuusika keskus välja lõikuspeo passi kahele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles