Gümnaasium julgustab noori ettevõtlusega alustama

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külli Hiiemäe-Metsar
Külli Hiiemäe-Metsar Foto: Marko Saarm / Sakala

Viljandi gümnaasiumi majandusõpetuse õpetaja Külli Hiiemäe-Metsari hinnangul võiksid vanemad kodus lastele rohkem raha teenimisest ja kulutamisest rääkida. «Mida paremini nad enne iseseisvat elu seda maailma tunnetavad, seda hõlpsam on neil hakkama saada ja oma julgeid ideid teostama asuda,» ütleb ta.

Külli Hiiemäe-Metsar, mida majanduse õppesuund õpilastele juurde annab?

Peale finantskirjaoskuse, mille selgeksõpetamist näeb gümnaasiumi majandusprogramm nii või teisiti ette, tahame neile anda võime majandusruumis orienteeruda ning julgustame ise ettevõtlusega alustama. Juba esimesel aastal saavad nad õpilasfirmas osaledes praktilise kogemuse. Seda võimaldab organisatsiooni Junior Achievement Eesti õpilasfirmade programm. Moodustame klassis väikefirmaga sarnanevad meeskonnad, kelle ülesandeks on oma teenus või toode välja mõelda ning sellele ostjaid leida. Nad teevad läbi firma loomise ning kauba tootmise ja turustamise protsessi, hiljem ka ettevõtte lõpetamise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles