Muutuv liikluskindlustuse seadus korrastab liiklusregistrit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel / Sakala

1. oktoobrist jõustuvas liikluskindlustuse seaduses on muudatusi, mis puudutab autojuhte ja kindlustusseltse, aga ka riigiasutusi. Maanteeametile annab uus seadus võimaluse pikemat aega kasutamata sõidukite registrikande peatamiseks ning nendele sõidukitele ei rakendu ka sundkindlustus. Kokku puudutab registrikande peatamine enam kui 100 000 sõidukit, kuid muudatusi on veel palju.

Kuigi uus liiklusseadus hakkab kehtima oktoobrist, siis kliendile üks tähtsamaid muudatusi jõustub uue aasta esimest päevast. Kui praegu tuleb liiklusõnnetuses kannatada saanud poolel hakata asju ajama süüdlase kindlustusseltsiga, siis järgmise aasta jaanuarist saab kannatanu pöörduda enda kindlustusseltsi.

Maanteeameti sõidukite registriosakonna juhataja Meelis Telliskivi sõnul aitab uus seadus korrastada liiklusregistrit ning säästa inimesi sõidukite sundkindlustamisest. «Uus seadus annab maanteeametile õiguse peatada registrikanne liiklusregistris sõidukitel, mis ei ole kahe aasta jooksul omanud kehtivat ülevaatust ja liikluskindlustust. Meie soov on säästa isikuid, kes peaksid hakkama tasuma sundkindlustuse kindlustusmakseid sõidukite eest, mis on liiklemiseks kõlbmatud või mida enam ei eksisteeri,» selgitas Meelis Telliskivi. «Sõidukite registrikannete peatamine algab uue seaduse jõustumisega, oktoobrist ning see puudutab enam kui 100 000 sõidukit,» lisas ta.

Sõidukijuhtidel tasub teada, et kui seni võis sõiduk kehtiva kindlustuseta olla kaks aastat, siis uus seadus on seda aega lühendanud ühele aastale ning selle aja täitudes teeb liikluskindlustuse fond sõidukile sundkindlustuse. Et sellist olukorda vältida, tuleks liikluses mittekasutatava sõiduki registrikanne liiklusregistris peatada – seda saab teha maanteeameti e-teeninduses ning see on tasuta. Sundkindlustus ei rakendu uunikumidele ja sõidukitele, mis ei ole kahe aasta jooksul läbinud ülevaatust ja omanud liikluskindlustust – nende sõidukite registrikande peatab maanteeamet.
Täpsemalt saab uue liikluskindlustuse seaduse tähtsamatest muudatustest lugeda If Kindlustuse kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles