Pärsti ülesõidule värviti täristid

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärsti ülesõidule on mõlemas suunas liikuvatele autodele teele joonistatud kolm kolmekordset täristit.
Pärsti ülesõidule on mõlemas suunas liikuvatele autodele teele joonistatud kolm kolmekordset täristit. Foto: Kadri Haavajõe

Kuu aega pärast kahe inimese surmaga lõppenud avariid värviti Pärsti raudteeülesõidu ette kõrgendused ehk täristid, mis hoiatavad autojuhti läheneva ohu eest.

Vähem kui kümme aastat tagasi kõvakatte saanud Klaassepa ja Pärsti vahelisel teel pole kunagi varem selliseid autojuhtide tähelepanu tõmbavaid tõkiseid olnud. Täristite olemasolu ülesõitudel nõuab 2011. aastal majandusministri kinnitatud määrus. Selle kohaselt pidid 2014. aastaks täristid olema kõigil püsi- ja kergkattega asulaväliste teede ülesõitudel.

Täristi on teekattemärgis, millele sõites auto vibreerib ja tekib müra.

Pärsti ülesõidul on viimase kümne aasta jooksul juhtunud kaks traagilist rongi ja auto kokkupõrget, milles on hukkunud kolm inimest. Viimati juhtus raske õnnetus augusti keskel, kui kella poole kaheksa ajal õhtul Tallinna poolt tulnud rongile sõitis ette BMW, milles olnud kaks inimest hukkusid sündmuskohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles