Keio Kits võitis oma uue koduvalla uue jooksu

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Veel pool tundi enne starti oli kahe aasta tagune ümber Viljandi järve jooksu võitja Keio Kits kahtleval seisukohal, kas üldse esimesel Saarepeedi Mägede jooksul osaleb. Poolteist aastat haige olnud kand andis end taas tunda.

Stardipaigas vastu võetud otsus, et ta ikkagi osaleb, tõi tema uue koduvalla uuel jooksul võidu. „Mõtlesin, et jooksen soojenduseks finišipaigast starti ja siis vaatan, kas jalg teeb rohkem haiget,“ rääkis Kits pärast finišeerimist. Selle vähem kui viiekilomeetrise sörgi jooksul jalg suuremat valu tegema ei hakanud ning et kogu Saarepeedi jooksu viie kilomeetri pikkune distants kulgeb pehmetel metsateedel, läkski Kits starti.

Lühikesel, kuid jooksjale väga raske profiiliga rajal kulus tal Varesemägedest Saarepeedile jõudmiseks 17 minutit ja 35 sekundit. Margus Koor kaotas talle 19 sekundiga ja Ülari Kais 54 sekundiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles