Kantsler süüdistab muuseumijuhti aegluses, muuseumijuht kantslerit kiusamises

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muuseumijuht Jaak Pihlak Hüpassaare muuseumimaja juures kolm aastat tagasi, kui seal käis hoone remont. See jäi aga pooleli enne, kui projekti järgi oli ette nähtud.
Muuseumijuht Jaak Pihlak Hüpassaare muuseumimaja juures kolm aastat tagasi, kui seal käis hoone remont. See jäi aga pooleli enne, kui projekti järgi oli ette nähtud. Foto: Peeter Kümmel

Kultuuriministeerium heidab Viljandi muuseumile ette, et see pole suutnud esitada rahataotlust Hüpassaares asuva hoone remondi lõpetamiseks. Kohaliku muuseumi juht peab sellist süüdistust kiusu ajamiseks.

Nädal tagasi käis Viljandimaal kultuuriministeeriumi esindus eesotsas kantsler Paavo Nõgesega. Külaskäik lõppes Suure-Jaani vallas Hüpassaares asuva Mart Saare majamuuseumi juures, kus aastaid tagasi alanud remont endise ministri korraldusel pooleli jäi.

Et kultuuriministeeriumi suur soov on muuta praegune riigiasutus Viljandi muuseum sihtasutuseks ja kaasata sinna ka kohalikud omavalitsused, lubas ministeerium omavalitsusjuhtidega kohtudes, et on valmis majamuuseumis remondi lõpetama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles