Muusikud muutsid bussisõidu rõõmsamaks

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorte Moosekantide Seltsi liikmed.
Noorte Moosekantide Seltsi liikmed. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kell 11.50 astusid esimesed kaks pärimusmuusikut Viljandis linnaliinibussi ning lõbustasid seal oma pillilugudega järgmise paari-kolme tunni jooksul reisijaid. Kokku sõitis laupäeval linnas ringi neli bussi, kus muusikud esinesid.

«See on pärimusmuusika keskusest tulnud idee ning muusikud on suures osas akadeemia tudengid,» selgitas Jaan Jaago, kes ka ise kitarri mängides mööda linna ja selle lähiümbrust ringi sõitis. «Bussis mängivad muusikud on Noorte Moosekantide Seltsi liikmed.»

Jaago seletusel oli ettevõtmise eesmärk tutvustada pärimusmuusikat ja propageerida Viljandis bussisõitu. Tema sõnul ei ole kaheksa muusiku esinemised seotud otseselt samal päeval linnas olnud Viljandi Music Festivaliga. «Tegelikult tahtsime seda teha esimese hooga reedel, aga siis pakuti, et tehke laupäeval kui on linna sünnipäev ja palju teisigi üritusi,» lisas ta.

Enne kui muusikud bussidesse istusid, esinesid nad kaheksakesi raamatukogu vastas asuvas bussipeatuses, kus neid kuulasid nii bussiootajad kui kiikinguvõistlust vaatama tulnud inimesed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles