Viljandis algab kogu päeva kestev kultuurimöll

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu esimest korda peetud minifestival «Viljandi Music Walk» tõi kokku ligi 800 inimest.
Mullu esimest korda peetud minifestival «Viljandi Music Walk» tõi kokku ligi 800 inimest. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi tänavatel on täna muusikafestival, Ugalas avatakse teatriaasta, kesklinnas kiigutakse maakonna meistritiitli nimel ning tudengid püüavad linlaste tähelepanu perfonksipäevaga. Linn on kõik selle kokku kogunud ja nimetanud tänase päeva kultuurimölluks.

Päev saab alguse juba kell 9, kui enam kui paarikümnes Viljandi hoovis algab tänavaturgude päev. Turud avanevad peamiselt kesklinnas, kuid mõned kauplejad ootavad ostjaid ka kesklinnast pisut kaugemal.

Kes kella 10 ajal linnaliinibussiga sõitma läheb, võib seal kohata mõnd pilli mängivat muusikut. Nimelt on otsustanud pärimusmuusikud täna ennelõunal liinibussides pilli mängida. Samal ajal alustavad raamatukogu vastas asuvas pargis ülevõllikiikujad Viljandimaa oma ala meistrit selgitama.

Kella 11 ajal alustavad 150 tudengit ja gümnasisti perfonksipäeva. Segarühmadesse jagunenud tantsukunsti, teatrikunsti, teatrikunsti visuaaltehnoloogia ja kultuurikorralduse tudengid saavad linnaruumis oma oskused ja fantaasia improvisatsioonilistes etendustes proovile panna.

Perfonkse etendatakse nelja tunni jooksul, kuigi korraldajad ei välista, et võib ka natuke kiiremini minna. Kindlasti jäädakse aga Viljandi kesklinna ja sugugi mitte juhuslikult.

«Mõte on teed ristata tänavakauplejate, «Viljandi Music Walki», Ugala pidustuste ja linna sünnipäeval osalejatega,» rääkis ettevõtmise korraldaja Irene Hütsi.

Kell 13 on linnas korraga kaks üritust. Täna tähistab Viljandi linn oma 731. sünnipäeva ja selleks puhuks oodatakse linlasi kell 13 Arkaadia aeda linna sünnipäevatunnile. Samal ajal alustab oma üritusi ka Ugala, kes avab täna oma uue hooaja. Kell 13 avatakse Centrumi keskuses suur Ugala foto.

Muusikafestival Viljandi Music Walk saab alguse kell 14 ja kestab hiliste tundideni. Kell 15 alustab Ugala oma hooaja avaüritustega juba teatrimajas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles