Põllumajandusminister Ivari Padar: töö käib!

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivari Padar osales reedel Viljandis Maaelu Edendamise Sihtasutuse büroo avamisel.
Ivari Padar osales reedel Viljandis Maaelu Edendamise Sihtasutuse büroo avamisel. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eile Viljandis käinud põllumajandusminister Ivari Padar tunnistab, et Eesti põllumajandust kummitab  silmapaistvalt suur ports hädasid, kuid kokkuvõttes on tootjate olukord tema meelest praegu märksa turvalisem kui eelmise Vene kriisi ajal 1990. aastate lõpul.

Sellist aega, kui kõik põllumehed on rahul, pole ajaloos vist veel nähtud. Praegune seis näikse aga Venemaa impordikeelu ja seakatku tõttu olevat eriti hull. Põllumajandusminister Ivari Padar, kui hull see teie silmis on?

See on õige, et mitu häda sattus kokku. Esiteks on terve aasta maailmaturu mõjul langenud nii piima, liha kui teravilja kokkuostuhind. Teiseks tekkis surve Venemaa ja Ukraina konflikti tõttu. Kolmandaks kummitab meid seakatku pärast veterinaarne mure. Neljas aspekt, mida tuleb samuti tähele panna, on see, et Eesti riigi eelarvelised võimalused muutuvad kitsamaks, sest pingestunud rahvusvahelises olukorras tuleb rohkem panustada oma julgeolekusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles