Teekond piirikolmnurgast rahvusvahelisse kuriteopaika

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oma riigi servas toimetavad Venemaa võimu esindajad jäid Eestist tehtud pildile peaaegu sealsamas, kus kaks nädalat tagasi võtsid venelased kinni Eesti kaitsepolitseiniku. Eesti poolelt jääb selle paiga lähedale Miikse küla.
Oma riigi servas toimetavad Venemaa võimu esindajad jäid Eestist tehtud pildile peaaegu sealsamas, kus kaks nädalat tagasi võtsid venelased kinni Eesti kaitsepolitseiniku. Eesti poolelt jääb selle paiga lähedale Miikse küla. Foto: Marko Saarm / Sakala

Hõikan vene keeles üle riigipiiri tere. Venemaa ametnik tervitab kümmekond meetrit eemal viisakalt vastu. Oleme kohas, kus kaks nädalat tagasi Eesti kaitsepolitseinik kinni võeti.

On kolmapäeva pärastlõuna, kell saab siinpool piiritulpa neli ja sealpool viis. Oleme koos fotograafiga seda piirilõiku otsides omajagu ekselnud, aga tänu sellele saabume kohale just siis, kui teisel pool ilmuvad välja Vene riigi esindajad. Esmalt on neid pigem kuulda ja alles siis näha, sest Vene piirilt algab mets. Eesti poolel on paik üsna avar.

Märkame nelja-viit meest, aga tundub, et neid on rohkemgi. Kes nad täpselt on, me ei tea. Ilmselt piirivalve ja asja uuriva struktuuri esindajad. Lisaks sebib sealpoolgi ringi üks piltnik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles