Linna- ja vallajuhid arutasid tulevikuplaane

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi vallavanem Ene Saar ja volikogu esimees Hellar Mutle on kindlad, et kui vald aitab euroraha toel Viiratsi lähedale uue tööstuspargi taristu välja ehitada, leidub ettevõtteid, kes sinna kolima soostuvad.
Viljandi vallavanem Ene Saar ja volikogu esimees Hellar Mutle on kindlad, et kui vald aitab euroraha toel Viiratsi lähedale uue tööstuspargi taristu välja ehitada, leidub ettevõtteid, kes sinna kolima soostuvad. Foto: Marko Saarm / Sakala

Neljapäeval kogunesid Viljandi linna ja valla juhid, et arutada koostöövõimalusi. Kohtumisel osales ka konsultant, kelle teenuseid siseministeerium kevadel omavalitsustele pakkus.

Arutelul ja töörühmades, kus osalesid kahe omavalitsuse juhid, volikogude, komisjonide ja fraktsioonide esimehed, leiti, et meie piirkonna kõige suurem mure on rahvastiku vähenemine ja vananemine. Selles olukorras tuleb võtta initsiatiiv ja leida lahendusi ning esimene samm selleks on koostöökohtade otsimise näol tehtud.

Viljandi linnapea Ando Kiviberg ütles, et inimestele tuleb pakkuda kindlustunnet ning kinnitada neile, et nad saavad kõik vajalikud teenused kätte, olenemata sellest, kummal pool valla ja linna piiri nad seisavad. Vallavanem Ene Saar rõhutas, et koostöökohti on naaberomavalitsustena väga palju ja pingutama peab selle nimel, et leida kõige paremad ning paremini toimivad lahendused kodanike teenindamiseks.

Siseministeerium pakkus kevadel omavalitsustele ühinemisteemal ekspertide konsultatsioone ning Viljandi linn koos Viljandi vallaga otsustas selle pakkumise vastu võtta.

Koosolekut juhtis siseministeeriumi ekspert ja osaühingu Geomedia konsultant Rivo Noorkõiv. «Esimene kokkusaamine ei olnud poliitiline sündmus, vaid sellel keskenduti kahe omavalitsuse koostöösoovide selgitamisele ja lahenduste pakkumisele nende elluviimiseks,» selgitas Noorkõiv.

Ta lisas, et igal juhul on asjalik arutelu märk sellest, et koostöös soovitakse uut kvaliteeti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles