Riigieksamid näitavad suurkooli paremust

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi gümnaasiumis sooritas kevadel eesti keele eksami 135 noort ning kui nende tulemused kokku arvutati ja sealt keskmine võeti, selgus, et sellega on kool Eestis 36. kohal.
Viljandi gümnaasiumis sooritas kevadel eesti keele eksami 135 noort ning kui nende tulemused kokku arvutati ja sealt keskmine võeti, selgus, et sellega on kool Eestis 36. kohal. Foto: Elmo Riig / Sakala

Riigieksamite tulemuste põhjal oli kevadel maakonna edukaim kool Viljandi gümnaasium, kes oli keskmiste punktide põhjal parim nii eesti keeles kui matemaatikas.

Eelmisel aastal püstitas Viljandi koolijuht Ülle Luisk eesmärgi jõuda 30 parema Eesti kooli hulka. Tänavuste riigieksamite tulemuste põhjal oli maakonna suurim kool 30 parima seas vaid kergema matemaatika eksamil. Eesti keeles ja raskes matemaatikas eesmärk veel ei täitunud.

Sakalal eile Ülle Luisu kommentaari saada ei õnnestunud. Haridusministeeriumis riigigümnaasiumide tööd koordineeriv Kalle Küttis tunnistas pärastlõunal, et pole jõudnud veel eile avaldatud tulemustega tutvuda ega saa seepärast riigikoolide tööd hinnata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles