Linnaveski pais on külvanud Tarvastu valda tüliseemne

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vana tammi seisukord pole juba aastaid olnud ideaalne. Vallal remondi tarvis raha ei jätku ja ametnikud loodavad tammile paremat tulevikku eraomanduses.
Vana tammi seisukord pole juba aastaid olnud ideaalne. Vallal remondi tarvis raha ei jätku ja ametnikud loodavad tammile paremat tulevikku eraomanduses. Foto: Marko Saarm / Sakala

Tarvastu ordulinnuse kõrval asuv Linnaveski tamm ja selle vilets seisukord on tekitanud erimeelsusi vallavalitsuse ja maaomaniku vahel.

Siiski on vallavanem Alar Karu ja kinnistu peremees Kalev Pehme ühel nõul selles, et paisu seisukord on väga halb. Kaks aastat tagasi ehitati sinna savist avariitamm, et veskivaremeid natukenegi päästa. Tookord leidis vald raha reservfondist ja rõhutas, et lahendus on ajutine.

Vallavalitsus näeb veski ja paisu taastamise lootust selle eraomandisse andmises. Veelgi enam, senisele ainukesele rajale lisaks võiks ordulinnusesse pääseda saare teisest küljest mööda uut silda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles